Πρόσκληση & Δελτίο Τύπου για την αναγόρευση του καθ. Αλέξανδρου Φοίβου Δ. Μουρελάτου σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φ.Κ.Σ του Πανεπιστημίου Κρήτης στις 11/10/2017 και ώρα 19.30 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών αναγορεύει τον Αλέξανδρο – Φοίβο Δ. Μουρελάτο, Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας και Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τέξας, Ώστεν, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017,και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο Δ3-7Α, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

 

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής κ.Λουκία Αθανασάκη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής κ.Οδυσσέας – Ιωάννης Λ. Ζώρας θα επιδώσει στον τιμώμενο το μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος: πρωτοπόρος στη φιλοσοφική κριτική του ανθρωπομορφισμού».

 

Το Πανεπιστήμιο τιμά τον Αλέξανδρο - Φοίβο Δ Μουρελάτο για το διδακτικό έργο του, το διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφικό του έργο και πρωτίστως για την καθοριστική και την αναντικατάστατη συμβολή του στην έρευνα της αρχαίας φιλοσοφίας και ειδικότερα της Προσωκρατικής Φιλοσοφίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Επίσης, την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά το Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων «ΡΙΘΥ Βrass» της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

 

Παρακαλώ δείτε παρακάτω στα αρχεία που ακολουθούν το αναλυτικό Δελτίο Τύπου, την Πρόσκληση και την Αφίσα της Εκδήλωσης