Αθλητισμός και Πανεπιστημιακά Γυμναστήρια

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, από την ίδρυσή του, δόθηκε μεγάλη σημασία στη φυσική άσκηση και δραστηριότητα και στον Πανεπιστημιακό αθλητισμό. Συστάθηκαν  δύο γραφεία φυσικής αγωγής και κατασκευάστηκαν  δύο Πανεπιστημιακά Γυμναστήρια στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο αντίστοιχα, τα οποία είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας τη δυνατότητα σε φοιτητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο να αθλούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μπορεί να χωρισθεί σε δύο κατηγορίες:

  • Μαζικός ή Ψυχαγωγικός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός: με την διοργάνωση κυρίως, εκπαιδευτικών συναντήσεων και εσωτερικών πρωταθλημάτων σε διάφορα αθλήματα και στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης των φοιτητών με τον αθλητισμό και τις διάφορες μορφές του.
  • Αγωνιστικός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός: με την συγκρότηση πανεπιστημιακών αθλητικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος σε εσωτερικά πρωταθλήματα και σε διάφορες άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

 

Τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού οργανώνουν ποικίλα ομαδικά προγράμματα άθλησης (αεροβική γυμναστική, μαθήματα αυτοάμυνας, μαθήματα Tae kwon Do, μαθήματα Tai Chi, Ιστιοπλοΐα, Αντιπτέριση κ.α.), καθώς και διατμηματικά εσωτερικά πρωταθλήματα (Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, Σκάκι, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, κ.α.).

Οι φοιτητικές ομάδες συμμετέχουν σε πανελλήνια φοιτητικά πρωταθλήματα, τα οποία διεξάγονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και σε διεθνή φοιτητικά τουρνουά.

 

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου και προσφέρει στους φοιτητές, στους εργαζόμενους και στο διδακτικό προσωπικό τη δωρεάν δυνατότητα άθλησης, σε ένα εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα οργάνων καρδιο- αναπνευστικής και μυϊκής ενδυνάμωσης και λειτουργεί καθημερινά από τις 14:30 μέχρι τις 20:00.

 

Νίκος Προβιάς

Ε.Ε.Π.- Καθ. Φυσικής Αγωγής

Τηλ.: 28310 77598, 77600, 77594

e-mail: gymreth@admin.uoc.gr

http://www.gymreth.blogspot.com/

Για τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες του Γυμναστηρίου χρειάζεται απλώς μια ιατρική βεβαίωση και μια φωτογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε να δείτε στο http://www.gymreth.blogspot.com/

 

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ηρακλείου

Στην Πανεπιστημιούπολη των Βουτών, στο Ηράκλειο, λειτουργεί από το 2007 ένα πλήρες αθλητικό κέντρο, το οποίο περιλαμβάνει κλειστό Γυμναστήριο 1.080 θέσεων και κλειστή πισίνα 25 μέτρων με πέντε διαδρομές. Επιπλέον το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έχει επίσης στη κατοχή του ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διατάσεων, με πλαστικό χλοοτάπητα, στη περιοχή Άγιος Ιωάννης Κνωσού.

 

Στέλιος Ζαχαριουδάκης 

Ε.Ε.Π.- Καθ. Φυσικής Αγωγής 

Τηλ.: 2810 54 52 30

Fax : 2810 545247

email: unisport@admin.uoc.gr

Url:  http://unisport.uoc.gr

Το Γυμναστήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 17:00, και για την χορήγηση της κάρτας μέλους απαιτούνται ακόλουθα δικαιολογητικά.

α. βεβαίωση από ιατρό της ειδικότητας γενικής ιατρικής, ο οποίος θα βεβαιώνει ότι είστε υγιής στο να αθλείστε καθώς και ότι δεν έχετε κάποια δερματοπάθεια, αν δεν βρείτε γενικό ιατρό τότε θα πρέπει να προσκομίσετε βεβαίωση από παθολόγο και δερματολόγο,

β. δύο φωτογραφίες ταυτότητας(μπορείτε να προσκομίσετε εκτυπωμένες φωτογραφίες και από τον υπολογιστή σας).

γ. βεβαίωση σπουδών καθώς και τη φοιτητική ταυτότητα και τέλος

δ. αίτηση μέλους, η οποία συμπληρώνεται στο Γυμναστήριο.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο: http://unisport.uoc.gr