Πολιτιστικές Ομάδες

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, δραστηριοποιούνται πολλές πολιτιστικές ομάδες μέσα από τις οποίες οι φοιτητές εκδηλώνουν τα ποικίλα ενδιαφέροντά τους για τις τέχνες, τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.

 

Έτσι λειτουργούν ομάδες μουσικής, φωτογραφίας, ζωγραφικής και εικαστικών, χορού, θεατρικές ομάδες, ομάδες εθελοντικής αιμοδοσίας, και πολλές άλλες. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους πολλές από αυτές τις ομάδες και ανάλογα με το αντικείμενό τους οργανώνουν και πραγματοποιούν αντίστοιχα μαθήματα τα οποία είναι δωρεάν και στα οποία μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο οι φοιτητές και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και ενδιαφερόμενοι, μέλη της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Πολιτιστικές Ομάδες και δραστηριότητες Φοιτητών Ρεθύμνου

 

Οι περισσότερες πολιτιστικές ομάδες του Ρεθύμνου στεγάζονται στο Φοιτητικό Στέκι που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου (N. Φωκά 82) και αποτελεί κέντρο ζωής και πολιτισμού για την πόλη, καθώς λειτουργεί, χωρίς περιορισμούς και εσωστρέφεια, για όλο τον κόσμο. Η Μουσική ομάδα και το στούντιο της και η ομάδα Αιμοδοσίας “Φυλή εξ αίματος” στεγάζονται σε χώρους στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι μουσικές, θεατρικές, κοινωνικές και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται είτε στην Πανεπιστημιούπολη, είτε σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, όπως τον Δημοτικό κήπο, το Ωδείο ή το Σπίτι του Πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο blog Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Ρεθύμνου

Μπορείτε ακόμα να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη των πολιτιστικών ομάδων κα Χρυσούλα Σκεπετζή (τηλ. 2831077719 e-mail: skepetzi@admin.uoc.gr

 

 

Πολιτιστικές Ομάδες και δραστηριότητες Φοιτητών Ηρακλείου

 


 

  • Ομάδα ΤΑΙ ΤΣΙ
  • Oμάδα εκμάθησης Σκάκι
  • Θεατρικό εργαστήρι
  • Ομάδα Capoeira
  • Helmsic

Oι πολιτιστικές ομάδες στο Ηράκλειο στεγάζονται στο χώρο του Φοιτητικού Κέντρου (ΦΚ)  στις Βούτες. Στους χώρους του ΦΚ οργανώνονται τα μαθήματα, οι συναντήσεις και οι πρόβες των περισσοτέρων ομάδων. Στο ΦΚ λειτουργεί το στούντιο της Μουσικής ομάδας, σκοτεινός θάλαμος της Φωτογραφικής ομάδας, φοιτητικό στέκι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία χορευτικής, κινηματογραφικής, uoc radio, γραφείο ομάδας καλλιέργειας «τα Ζιζάνια» γραφείο εθελοντικής αιμοδοσίας, γραφείο χορωδίας, γραφείο ζωγραφικής ομάδας. Παράλληλα στο αμφιθέατρο, Μαρία Μανασσάκη φιλοξενούνται παραστάσεις θεάτρου, χορού και διάφορες εκδηλώσεις από φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας.

Αντίστοιχα πολλές από τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις των πολιτιστικών ομάδων των φοιτητών Ηρακλείου πραγματοποιούνται σε χώρους της πόλης του Ηρακλείου, όπως η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ο Θεατρικός Σταθμός,  τα ενετικά τείχη και άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη των πολιτιστικών ομάδων κα Ιωάννα Λιαδάκη (τηλ. 2810394883, e-mail: fk@culture.uoc.gr